Tuesday, July 26, 2011

More Yarns!

 These yarns arrived yesterday and I just LOVE them! They're all Ice yarns from Turkey. Oh! We're having a promotion today as we do every Tuesday so do pop over to see what we have on offer here.
 The smaller ones are actually in packs of 8 balls but they can't all fit in :p
 I love this color! This yarn is 100gm each and is so fluffy and soft! You can see about them here.
 Just look at the difference to our normal 50gm acrylic yarn. Huge!
And these white ones are sparkly! I'm making a slouchy beanie with one of them right now and will probably finish it by today. If you don't wish to buy them in bulks, I do sell them individually. Just email me.

I've made two hats recently but am only waiting for an opportunity to go shooting with Hazel then I can show you.

Do you 'Pin'? After seeing so many people doing it I finally joined in! It's great fun! You can follow me by clicking on the Pinterest button on the right hand sidebar. And I just love all the 'sayings' there so I'll leave you with one here and if I remember, at the end of every post.

9 comments:

Rafidah Ahmad said... [Reply to comment]

wahhh canteknya yarn tu!!!! aisyah kalau nak order satu2 camna yea? price wise camna?

Aisyah Helga said... [Reply to comment]

@Kak Fida, buat masa ni saya hanya jual benang2 yg saya dah ada tp akak boleh cuba mengait.com atau http://sindarery.aheys.com/ Pasal harga pulak yg buatkan dia mahal sikit disebabkan oleh shipping cost dr Turkey. Akak email saya kalau ada benang yg akak minat nk order ye..Thanks!

~PENCHENTA~ said... [Reply to comment]

Yang local punya akak tak jual ke? Saya belum mampu lah nak beli yang ice tu. Menarik. Tapi duit belum cukup. :(

Lg satu kan kak, saya nak tanya, saiz benang tu depends kepada size jarum kita ke? Kalau benang halus guna jarum besar boleh ke?

Aisyah Helga said... [Reply to comment]

@Penchenta, yg local tk jual lah..utk stok sendiri je sbb payah dapat kat pulau ni.
Pasal saiz jarum & benang, depends jugak. Kekadang benang Nona tu akak guna jarum 4/0, 5/0. 6/0 Tulip depends on what I'm making. Lebih kecil nombor jarum lebih ketat jahitan kita. Ikut suka jugak lah. Cam benang cotton thread tu akak guna 2/0-4/0(utk bunga) atau 5/0-6/0(beanie/hat).

Conny's Cottage said... [Reply to comment]

great colors.

I love it


hugs Conny

Facialcleanser said... [Reply to comment]

wahh.. i love that colour too kak Aisyah! Memang besarkan gonca ni .. masa saya first tgk pun terkejut sbb besar :D tapi kalau buat sweater/topi best.. love the white yarns too.. benang yang hijau tu benang apa kak? Akak plan nak buat apa.. sbb cantiknya colour hijau tu. wahhh tak sabarnya nak tgk hasilnya nanti.. xD

Aisyah Helga said... [Reply to comment]

@Conny, thanks!

@Ery, benang hijau tu cam mohair tp lebih halus, 3 ply and ada texture. Lepas akak dah siapkan beanie tu akak akan buat satu lagi dgn benang hijau tu. Tunggu...☺

~PENCHENTA~ said... [Reply to comment]

Err. Betul lah kak. I'm making a bag. Guna jarum kecik. payah betul nak tunggu siap nii. Hee. Need to find jarum yang lebih besar lah gini. T__T

Eh kak duk pulau? Patutlah gambar semua saaaaangat chantek! :)

Aisyah Helga said... [Reply to comment]

@Penchenta(kena bgtau akak lah nama betul ni!)sini ada jual jarum kait besar2 - http://sindarery.aheys.com/
Akak pun beli dgn Ery(tuan kedai). Bila guna jarum saiz besar mmg cepat siap!
A'ah..akak duk Pulau Tioman :)

Related Posts with Thumbnails